I skylten

3 Jan

I skyltfönstret på antikvariatet har jag just nu Elin Wägners biografi över Selma Lagerlöf, Åsa Lantz första roman, Skuld, Kanelbutikerna av Bruno Schultz och Messias i Stockholm av Cynthia Ozick. Man gör vad man kan för att vara aktuell.

Men andra ligger steget före. Dagens Nyheter kör ett stort resereportage om hur fantastiskt Las Palmas är samtidigt som ett resebolag återlanserar resmålet i feta annonser i samma tidning och på TV. Påstå inte att det är en slump.

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö visas på SVT samma vecka som Nessers nya, Sanningen i fallet Bertil Albertsson? Vitbok kommer ut. Efter filmen följer en femton minuter lång reklamfilm där Nesser sitter och försöker vara klurig och säljer in den nya boken.

Bra jobbat, men att SVT släpper igenom en sån grej förvånar. Det är en sak att alla j-a idrottsevenemang och galor ”presenteras” av än det ena, än det andra företaget, men ska filmerna börja ramas in av förlagornas förlag nu med? Är det en ny nisch. Fy för det, i så fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: