Generation Kill

18 Apr

Inte så värst mycket reklam om David Simons nya serie Generation Kill som hade premiär på SVT igår. Liksom i The Wire var första avsnittet rörigt och svårgenomträngt. Vilka är de här figurerna och varför är de här? Men den trogne tittaren kommer att få sin belöning. Varje säsong av The Wire vecklade ut sig till ett drama av grekiska proportioner (kanske en blinkning till de förebilderna att marionettmästaren, drogleverantören, var en gammal grekisk gubbe?) och jag tror att Generation Kill kommer att bli mäktig den också. I första avsnittet lärde vi oss egentligen bara att Alexander Skarsgård har stjärnpotential på amerikanska som jag aldrig kunde anat. Vilken närvaro. Vilken amerikanska. Jag vara imponerad över Idris Elbas amerikanska uttal i The Wire. Han är från Storbritannien. Men att en svensk kan låta så säkert amerikansk, det är imponerande.

images

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: