Världens längsta bokhandel

18 Jul

I dagens Ystads Allehanda står några rader om mig och min torgbokhandel. Tanken var att sprida information om världens längsta bokhandel, men budskapet gick inte riktigt fram, tror jag.

Världens längasta bokhandel sträcker sig från Ystad till Simrishamn via Hammenhög. I Ystad finns de flesta böckerna, i Hammenhög finns Frk Östergrens Café, där man kan vila fötterna, dricka gott kaffe och köpa veckans boktips från Johns antikvariat. I Simrishamn finns torgbokhandeln. På sommaren säljer jag böcker på torget måndag till lördag, när vädret tillåter. Just idag tar jag ledigt, för meteorologerna lovar regn och blåst. Den här idén kom jag på när jag besökte Ray’s Jazz Café som är beläget inne på Foyles bokhandel i London. Bokhandel med kafé är ingen ovanlighet, men Ray’s är en egen verksamhet som är belägen inne på Foyles. Det tyckte jag var kul och funderade på hur jag skulle kunna göra något liknande. Då blev det Världens längsta bokhandel.

världens

2 svar till “Världens längsta bokhandel”

  1. badgear 18 juli, 2009 den 10:17 f m #

    Ingemar och jag och funderade på om du inte kunde anordna antikvitetsmaran (antikvariatsmaran?), deltagarna måste ha uppnåt den magiska åldern av 42,195 år för att få vara med och springa från Simrishamn till Ystad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: