Invisible av Paul Auster

15 Jan

I höstas läste jag Paul Austers senaste bok, Invisible. För att vara en författare som en gång sagt att han har svårt att producera text, så måste man säga att han får ur sig förvånansvärt många böcker. Men Invisible är faktiskt ganska bra. Bättre än Austers böcker varit på ett bra tag. Han lyckas hålla i tråden nästan hela vägen istället för att som så många gånger, klippa av den när han tröttnat på sin historia. Slumpen spelar stor roll och det är plötsliga kast i både berättelse och berättare, men ändå, rätt okej. Här är en genomgång av Paul Austers romaner och en bra recension av Invisible, skriven av James Woods i The New Yorker. Tack till snowflakesinrain för länktipset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: