Beskyddarverksamhet

11 Apr

Det ringer ofta i mobiltelefonen. För det mesta är det någon som vill tala med mig och det är trevligt. Men ibland och alltför ofta, säg en gång i veckan, är det säljare som ringer. Det är mer irriterande. Ibland blir jag sur och snäser, men jag försöker vara hövlig. Häromdagen fick jag ett samtal från någon som undrade om jag tyckte att det var jobbigt med alla telefonförsäljare. Jo, det tyckte jag. Uppringaren hade lösningen. Han kunde se till att inga fler telefonförsäljare ringde min mobil. Det låter för bra för att vara sant, sa jag. Vilken välgörenhetsorganisation kommer du ifrån?

Ni vet att om det låter för bra för att vara sant så kan det inte vara sant. Uppringaren var också en säljare, han sålde en prenumeration som kostade 39 kronor i månaden. Mot den avgiften tog han bort mitt nummer i de register som telemarketingindustrin använder. Bussigt. Det är lite grann som maffian som lovar att se till att ingen kommer och slår sönder din butik om du bara betalar en summa pengar varje vecka. Betalar man inte så är det samma personer som kommer att stå för skadegörelsen.

Jag vill inte betala 39 kronor i månaden för att slippa säljare jag aldrig bett kontakta mig, så jag får väl dras med dem.

4 svar till “Beskyddarverksamhet”

 1. Susanne Borgström 11 april, 2010 den 2:18 e m #

  Hejsan!

  Det, måste jag säga att det har jag inte hört talas om. Men det fanns ju en funktion ”nix” för något/några år sedan men det visade sig, fungerade inte ändå.

  • johnsantikvariat 11 april, 2010 den 7:56 e m #

   För företag finns inte den grejen, inte som jag jar lyckats hitta, i alla fall.

 2. Petrus Mayer 3 maj, 2011 den 8:55 e m #

  Jag har fått samma sak som du lagt på mitt bord, men då jag är ägare till ett säkerhetsföretag vid namn Eliteguard Sweden har jag en tendens att följa upp olika saker. Och du kan faktiskt bli av med ditt ”problem” utan att det kostar dig en krona. Det finns ett register som jag själv gick med i för flera år sen vid namn NIX registret om jag inte missminner mig vid namnet – jag är inte helt säker. Men jag ringde bara upp och vips så var det fixat.

  • johnsantikvariat 3 maj, 2011 den 10:38 e m #

   NIX-registret är toppen, men gäller bara privatpersoner. Till mitt antikvariat är går det inte att stoppa försäljarna lika enkelt. Den telefon som ringt hos dig har uppenbarligen inte varit registrerad på företaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: