Soundtrack of a day

17 Apr

Ny bil (Volvo 945 91:a), vårsol och ny musik i kassettbandspelaren.

Jag var i Malmö för att hämta broschyrer eller foldrar – jag kan inte bestämma mig om jag ska gå med på att folder är mer korrekt än broschyr – till föreningen Antikvariaten på Österlen. Jag var också på IKEA för att leta skruvar till bokhyllor. Jag har tidigare berättat om att ett av skälen till den mycket försenade öppningen av mitt antikvariat beror på bristen på hyllor. När jag skrev det fick jag omedelbart erbjudande om hyllor till skänks, vilket jag tacksamt tog emot. Senare hittade jag två Billyhyllor på loppis nästan gratis. Men problemet var att de var nedmonterade och skruvarna var borta. Det enklaste och billyaste var, tänkte jag, att köpa eller tigga andra IKEA-prylar med samma sorts skruvar och använda dem. Men jag har letat i några veckor nu och inte lyckats skrapa ihop så många som jag behöver. När jag ändå var i Malmö tänkte jag krypa till korset och köpa de skruvar jag behövde på IKEA, så kunde antikvariatet kanske se någorlunda vettigt ut till nästa vecka när det är den stora antikvariska bokmässan på Klostret i Ystad och jag kanske får besök.

I förra veckan behövde jag hyllhållare till några Ivarhyllor. Då gick jag till ByggMax i Ystad och fick kapat ett gängjärn i rätt diameter. Det var bra service, som inte kostade extra.

Men det går inte att slå IKEA. På avdelningen för reklammation och återköp finns en hel vägg med alla upptänkliga skruvar som någonsin använts för att ge ett platt paket mer volym. Man letar rätt på vad man behöver och betalar sedan till en insamlingsbössa för Världens barn. Jag hittade en näve Ivarhållare, men inte de där skruvarna, så jag frågade i disken. Efter en stunds rotande i en låda där bakom kunde expediten ge mig rätt skruv. ”Tolv stycken, tack”, sa jag. När jag fått mina skruvar ville jag betala. ”Lägg i bössan”, sa expediten. ”Jag har ingen växel”, sa jag. ”Ta det nästa gång”, sa han. IKEA har den bästa servicen till det lägsta priset. Man blir glad av att komma dit, men det känns ändå obehagligt. Jag är väl en sån som försöker se det negativa i allting, men hur kan de alltid vara billigast och trevligast?

Hursomhelst, såna tankar slår man snabbt ur hågen. Skruva upp ljudet i bilen, Sambassadeur på full patte och sedan hem och skruva hyllor i Ystad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: