Filmtips för kvällen

29 Apr

Missa inte kvällens film på SVT2, Arvtagerskan av Gela och Temur Babluani, son och far, med Georges Babluani, bror, i en av huvudrollerna. Jag såg Gela Babluanis Tzameti, eller 13, för inte så länge sedan och den var väldigt bra. Arvtagerskan är uppföljaren och fick inte lika fin kritik, men jag är säker på att den är sevärd ändå, om inte annat så för fotot. Tzameti var en mycket snygg film som lyckades vara spännande och oförutsägbar hela vägen. Arvtagerskan är kanske inte lika överraskande, vi får se, men anslaget låter bra, tycker jag: Tre fransmän reser på landet i Georgien, på väg mot en gammal borg som en av dem har ärvt. På vägen träffar de några underliga figurer.

Det måste ju vara sevärt, eller hur? Läs inte de sura recensionerna som bland annat skriver ”it’s impossible to sustain interest in a film that steers clear of suspense…” Jag ska i alla fall se den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: