The Specials i Göteborg

19 Jun

Allt detta turnerande. Det känns som att alla artister är ute på vägarna. Förra året var något sorts rekord för stora akter i Göteborg, Madonna, Springsteen och fler av de största och det bara fortsätter. Veckorna efter Siberry i Hägersten spelade Joanna Newsom på Dramaten, Mary Gauthier på Scalateatern och Choc Quib Town på Kägelbanan. Tre artister jag verkligen hade vela se live. Att följa konsertkalendern är ett heltidsarbete som jag inte har tid eller råd att ha. Roligt för de som bor i Stockholm och har tid. Man kan nog gå ut varje kväll och se något riktigt bra.

I helgen var jag i Göteborg och gick på Universeum och Liseberg. Samtidigt spelade The Specials i stan. Den konserten hade också varit kul att se. Alla i bandet tyckte att det var roligt att spela, utom Terry Hall. Han ville inte vara där. Men var vill han vara istället, och varför är han inte där? 2003 gjorde han en skiva som heter The Hour of Two Lights tillsammans med Mushtaq och en mängd musiker från främst Mellanöstern. Resultatet blev en av 2000-talets bästa skivor. Kanske vill han fortsätta på det spåret. Men om han vill det, varför gör han då inte det? Här är ett klipp från Later with Jools, där han är lika ovillig att rocka loss tillsammans med de fd kompisarna i The Specials.

Här lite klipp med andra missade artister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: