Antikvariska böcker och tennis i skön förening

20 Nov

I våras kom en kund in och frågade efter Tennisspelarna av Lars Gustafsson. Kunden hade ett tennisracket i handen och hade uppenbarligen nyss avslutat ett tennispass. Jag hade inte boken då och kunden köpte Familjefesten istället.

Samme man kom in häromdagen, återigen svettig efter tennisspel. Han letade fortfarande efter Tennisspelarna, som jag nu hade. Jag kunde inte låta bli att berätta att jag också spelade tennis, eller hade spelat, rättare sagt, för det är femton år sedan jag gjorde det regelbundet. För något år sedan köpte jag mig ett nytt tennisracket, men det har förblivit oanvänt eftersom jag inte hittat någon att spela med här i Ystad. Ser man på, det var precis vad kunden ville höra, för i hans tennisgäng saknades det alltid folk. Redan dagen därpå spelade vi och nu har jag adressboken full med blivande tennispartners. Idrott och litteratur hand i hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: