Cloud Atlas som film

27 Jan

Cloud Atlas av David Mitchell var en bra läsupplevelse. Nu blir den kanske film. Den känns svårfilmad eftersom den spänner över flera hundra år och många platser. Romanen är konstruerad på ett annorlunda sätt. Den känns konstruerad, och det brukar inte vara bra, men den här gången fungerar det. I filmen funkar detta grepp nog ännu bättre. Jag tycker att det verkar lovande. Projektet har varit igång i flera år, och kanske kan filmandet dra igång snart.

Syskonen Wachowski regisserar tillsammans med Tom Tywker. Det är helt logiskt eftersom berättelsen består av flera totalt olika historier och stilar. Risken är att slutresultatet blir ett antal novellfilmer som inte känns naturligt sammankopplade, men vi får se. Det är ju kompetenta filmare, även om Wachowskis inte riktigt fått till det sedan de gick från bröder till syskon. Natalie Portman, James MacAvoy och Tom Hanks påstås vara bland de som ska vara med i filmen.

Här återberättar The Guardian vad Keanu Reeves sagt om projektet vid en föreläsning i England.

Och här lite mer info på Screenrant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: