Det är en inredningsblogg man borde ha

15 Jun

I vintras var jag på marknadsföringsseminarium som Sydsvenskan arrangerade. En av talarna jobbade på ForsmanBodenfors men drev på sin lediga tid (mellan fem och sex på morgonen) en inrednings- och designblogg. När hon redovisade sina besökarantal och hur mycket pengar hon drog in på annonser så förbannade jag det faktum att böcker och litteratur är mitt kall och inte tyg och porslin.

Men här är en designspaning. I går var jag i Tomelilla och råkade slinka in på Bo Ohlsson. Där såg jag en tygväska med mönster efter det klassiska Picknickporslinet från Rörstrand. Senare på dagen var jag på Åhléns i Ystad och såg då att de säljer tyg per meter i samma mönster. Almedahls är tillverkaren. Marianne Westman gjorde originalmönstret för porslinet, som är ett av de mest attraktiva på vintagemarknaden. Bara Lindbergs Berså är hetare, tror jag. Men Picknick är snyggare. Tyget är också fint, men jag undrar hur man ska använda det. I större storlek är det ganska plottrigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: