Aomame tränar till Sinfonietta

21 Dec

Leos Janaceks ”Sinfonietta” inleder Murakamis 1Q84 och den återkommer genom boken. Vid en tidpunkt använder den ena huvudpersonen, Aomame, musiken att styrketräna till. Jo, kan funka. Min träningslåt nummer ett är ”So important” med Sparks. Perfekt till jämfotahopp. Nudda golv, nudda tak osv. Ett fint pris till den som orkar hoppa genom hela låten (om taket är 2.50 eller högre).

Tim Krabbé har skrivit några udda och starka romaner. mest känd är Försvinnanden, som blivit film två gånger. Här hyllar han Haruki Murakami. Jag ser släktskapet. Krabbés cykling och schack mot Murakamis löpning och musik. De borde träffas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: