Mysteriet med Gobelängen

2 Okt

En god vän och trogen kund frågade efter en bok som heter Gobelängen av Kylie Fitzpatrick. Den kom ut i Sverige 2005. Han ville ha den på engelska till en bekant. Jag har haft boken på svenska och det finns ett antal exemplar på bokbörsen. En pocket på engelska borde inte vara några problem att skaka fram, eller hur? Det måste ju vara någon sorts (minor) bestseller. På Amazon borde den bara vara ett klick bort, ny eller begagnad. Men nej, ingen alls på Amazon. Inte heller på de internationella antikvariska boksajterna. En engelsk, modern skönlitterär bok som inte finns att få tag på. Det har jag inte varit med om tidigare. Efter lite efterforskningar så ser jag att boken ska komma ut i England nästa år, men den är ju gammal, den har ju kommit i pocket på svenska. Det är som om Tapestry, som den heter på engelska, aldrig gavs ut på engelska i mitten på nollnolltalet, bara på svenska (och tyska). Författaren har skrivit ytterligare två böcker, båda utspelar sig i historisk miljö, The Ninth Stone (Den nionde stenen på svenska) och The Silver Thread. Drama, kärlek, äventyr mot en historisk fond. Spännande, läs- och säljbart. Men Tapestry existerar inte, mer än på svenska.

Någon som har en förklaring?

2 svar till “Mysteriet med Gobelängen”

  1. MARIE 1 augusti, 2015 den 7:38 e m #

    Hoppas detta stämmer. Har exakt smma fråga o hoppas att det finns chans att få tag på boken i engelsk version. Har sett tapeten o detta gör en spännande bok än mer läsvärd.

  2. johnsantikvariat 1 augusti, 2015 den 8:42 e m #

    Utgiven i flera länder, men märkligt nog inte i England eller USA. Författaren hoppas fortfarande på attdet ska ske: http://www.kyliefitzpatrick.net/tapestry.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: