Affärsupplevelser

27 Jul

Igår förmiddag var jag på Åhléns i Ystad och kände mig gammal. De lägger ner skivavdelningen vad det verkar, och i början på sommaren startade rean. Då stod jag och höll i Säkert!s platta på engelska och tänkte att nä, femti spänn för den ger jag inte. Likaså The XX ratade jag och några till. En månad senare har de sänkt reapriset med ytterligare 30%. De bästa skivorna borde vara sålda sedan länge, men nej, allt verkar vara kvar. Det är visst bara jag i hela Ystad som fortfarande köper CD. Så nu har jag Säkert! på engelska, The XX, Bon Iver och mycket annat halvnytt i min skivhylla. Vi får se vem som skrattar sist den dagen Internet havererar eller när molnet bränns bort av en elektromagnetisk puls.

I kassan bredvid försökte en kund som såg normal ut på utsidan att ragga upp expediten. Han talade om Lana del Reys förträfflighet och vad skulle expediten rekommendera som liknade den musiken. Är du på Facebook, förresten? Hur hittar du ny musik? Har du papper och penna? Jag ska skriva upp något åt dig…

Klockan tio på morgonen, vilken energi. Jag blev expedierad av en metrosexuell yngling med läppglans och ögonskugga. Inte en Ystadbo. Kontinental sommar i Ystad. Jag gillar det.

På kvällen var jag på Willys och köpte kaffe. Jag har länge tänkt att Gevalia är lite billigare än Zoega, men igår hade jag tid att titta närmare på paketet när jag i kassan hamnade bakom tre sommarklädda, ryska familjer som bunkrade för grillparty. Jag insåg att det bara är 450g i Gevalias paket mot 500 i Zoegas. Lurad igen. De ryska familjerna betalade var för sig men köpte ungefär samma saker, korv, läsk, ett flak folköl per person… Det märkliga var att alla tre betalade kontant med små sedlar, tjugor och femtiolappar. Den sista räknade upp tjugo tjugor ur en bunt som innehöll minst lika många till. Inte ens jag är så välförsedd med tjugor. Är det någon som har en bra förklaring på denna mängd sedlar i små valörer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: