Bill Bailey på arenan i Lund, 130829

30 Aug

Bill-Bailey-Qualmpeddler-2012-ImageBland det bästa jag sett i humorväg på en scen, det såg jag igår i Lund när Bill Bailey framförde sin senaste show, Qualmpeddler under pågående humorfestival. Energi, timing, visdom, musikalitet, var extra kryddor till Baileys  härliga humor. Föreställningen var en blandning av aktuell stå-upp och musikalisk humor, lite i Victor Borges anda – fast med punkattityd. Stå-uppdelen inleddes med färskt material om Sverige och Danmark som kändes genomarbetat och inte alls sådär hövligt, obligatoriskt som det kan bli när utlänningar kommer till främmande land för att uppträda. Sedan handlade den talade delen mycket om brittisk politik (”Ed Milliband, he looks like a man who caught the bouquet at a funeral”) om religion kontra vetande och om språk. Musiken var bred, från Downton Abbey i reggaeversion till Metallica på tuta. Se nedan. Det var en härlig kväll som tog slut strax före tolvslaget. Otroligt bra, på alla plan. Här är en recension av föreställningen från The Daily Telegraph i våras, som var ganska lik men förstås annorlunda. Här en recension på kvällens föreställning från Sydsvenskan.

Igår spelade han både Metallica…

…och signaturen till Match of the Day.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: