Vivian Maier – ett liv.

24 Jun

vivSkulle titta på Brasilien-Kamerun men råkade slå på tvåan istället för ettan. Vilken tur! Jag kunde inte slita mig från K-Special som handlade om en fantastisk fotograf som tog hundratusentals bilder men inte publicerade en enda under sin livstid. Hon hette Vivian Maier och arbetade som hembiträde och barnflicka under alla sina år. Varje dag när hon gick promenad med barnen passade hon på att fotografera. Hon filmade också, och spelade in kassettband.

För det första är hennes bilder helt fantastiska, för det andra är hennes livsöde gåtfullt och fängslande, det är som hämtat ur en Richard Yates-roman, och för det tredje är historien om hur hennes bilder hittades nästan för bra för att vara sann. Se denna dokumentär genast. Finns på SVT Play i trettio dagar framåt. Här är Vivian Maiers officiella hemsida. Hennes upptäckare, John Maloof, arbetar med att sprida hennes bilder, vilket han förstås tjänar på ekonomiskt. Men det kan han vara värd. Han har gjort ett stort jobb och bilderna är som sagt väldigt bra.

53-33855-10759-1060

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: