Författarkvällar i Fågeltofta

25 Jun

Tid: 19.00. Plats: Johns antikvariat, Fågeltofta gamla skola.

Samtal om litteratur och läsning, böcker och upplevelser. Inträde 90 kronor. I priset ingår mingeltallrik och dryck. Förköp på torget i Simrishamn, i butiken i Fågeltofta eller på biblioteket i Tomelilla.

Elin24 juli – Elin Boardy

Debuterade 2008 med romanen Allt som återstår. Den nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hennes tredje roman utkom i år och heter Mary Jones historia. Den berättar historien från Skattkammarön om Long John Silver, sedd ur kökspigan Marys perspektiv.
”Boardy ger oss tron på den fiktiva berättelsens kraft tillbaka. Fantasin får fritt spelrum när den snudd på oförskämt begåvade Elin Boardy gjuter nytt liv i en klassiker med Mary Jones historia.
– Therese Eriksson, Svenska Dagbladet
”Jag gillar det här tilltaget, kanske främst därför att Boardy är så diskret, att hon inte behöver vara påflugen. Fiktion handlar om att luras, och här har svensk litteratur fått en författare som är bra på att luras, alltså en riktigt skicklig fiktionsförfattare. ”
– Björn Kohlström (Bernur), Jönköpings-Posten

 

Ola17 augusti – Ola Wikander

Är författare, lärare i klassisk hebreiska och doktor i Gamla testamentets exegetik. Debutboken, I döda språks sällskap, som utkom 2006, nominerades till Augustpriset. Hans senaste bok, Gud är ett verb, vill visa hur mycket av senare tiders tankemönster som går att finna redan i den 1 400 sidor långa hebreiska textsamling vi kallar Gamla testamentet och som först ganska sent blev en religiös kanon för judar och kristna.

”Jag har sällan läst en författare som till den grad förenar lärdom med lättillgänglighet.”
– Lars Gustafsson, Expressen

Gud är ett verb rekommenderas varmt till alla vetgiriga och till alla som ännu inte insett att de faktiskt vill veta mer. Detta är
populärvetenskap när den är som allra bäst.”
– Crister Enander, Helsingborgs Dagblad

Marjaneh2214 augusti – Marjaneh Bakhtiari

Nådde direkt många läsare med debutromanen Kalla det vad fan du vill 2005. Den följdes upp 2008 med Kan du säga Schibbolet? som gav henne ABF:s litteraturpris 2009. Senaste romanen heter
Godnattsagor för barn som dricker och utspelar sig i Iran.
”Bakhtiari har ett så dräpande och drastiskt språk, som främst syns i dialogen. Man tror ofta att det är humor, men inne i humorn döljer sig noggrant ihopsamlade livsvisdomar.”
– Kajsa Ekis Ekman, Dagens Nyheter

”Historien är organisk och omtolkas av varje generation. Bara en sak står riktigt säkert: Tiden är betydligt sämre än sitt rykte på att läka sår. Och just det gestaltar Bakhtiari på ett mästerligt vis.”
– Anneli Jordahl, Sydsvenskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: