Forough!

11 Sep

När Marjaneh Bakhtiari hälsade på i Fågeltofta i somras kom vi att tala om den iranska poeten Forough Farrokhzad. Här är en dokumentärfilm som Forough gjorde 1962. Det är mer än en dokumentärfilm, ska vi kalla den en lyrisk filmessä? Mycket vacker, tycker jag.

Marjaneh Bakhtiari berättade också om ett reportage hon gjorde för radion, om de många läsare som Forough fortfarande har i Iran och om hur de försöker fira Forough genom att besöka hennes grav och lämna presenter. Ibland blir de insläppa på begravningsplatsen, ibland inte. Reportaget sändes i det numera nedlagda programmet Biblioteket 2011. Här kan ni lyssna till hela programmet.

EDIT 180122: En ny radioessä om Forough Farrokhzad av Marjaneh Bakhtiari.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: