Rönnells är bäst

28 Nov

En stor artikel om Rönnells i DN igår. Visst är det ett härligt ställe. När en bransch drabbas av radikalt nya förutsättningar så är det alltid en aktör som klarar sig genom att tänka stort. I den antikvariska bokhandelsbranschen är det definitivt Rönnells som står för de stora idéerna med sina bokevents i butiken, förlagsverksamhet och allmänt kreativ inställning till verksamheten. Men hur kreativ man än är och hur hårt man än jobbar så slår man ändå i taket om man sysslar med antikvariska böcker. Det har jag märkt och det märker Rönnells också.  ”(V)erksamheten ganska stabil, stabil på en låg nivå,” säger Pontus Soldén, en av ägarna till Rönnells. Det säger jag med, även om min stabila nivå förstås är betydligt lägre än Rönnells.

Antikvariatets inköpsansvarige för svensk skönlitteratur listar några eftertraktade titlar i det svenska nittonhundratalet. Glädjande nog för mig så ser jag att jag har flera stycken till salu av de titlar som nämns. Jag är med andra ord välsorterad, om jag får säga det själv. Ann Jäderlund, Lars Norén, Mare Kandre, Sonja Åkesson… Jag har flera av deras tidiga, lite-svårare-att-hitta-böcker. Claes Hylingers debut har jag också, I krig och kärlek, men inte Färdaminnen, hans reseskildring från Norge. Den äger jag inte ens själv. Skönt att fortfarande ha något att leta efter till sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: