Xerox=Samsung? Inte Applestandard

13 Dec

Jag skaffade ny (begagnad) dator för en tid sedan. Jag har alltid varit Applefrälst och har svårt att se att jag skulle lämna den kyrkan i första taget. Men tron fick sig en liten knäck när jag skulle skriva ut något på min gamla skrivare, en Xerox Phaser 6100. Jag tänkte att datorn med sitt nya, fina operativsystem, Snow Leopard, antingen redan skulle ha rätt drivrutin eller, snabbt hämta drivrutin från nätet. Det var nämligen så att i somras fick min misstro mot Microsoft sig en liknande knäck, när jag via dotterns bärbara PC skulle försöka skriva ut något på samma skrivare. Jag förberedde mig på timmar av svett och frustration när jag letade drivrutiner och hjälpprogram för att kunna skriva ut på Phasern. Men döm av min förvåning när datorn i samma ögonblick jag kopplade in skrivaren frågade om den skulle hämta lämplig drivrutin och sedan gjorde det på några få ögonblick. Helt friktionsfritt. När jag satt där med min nya Mac räknade jag med minst lika snabb hjälp. Men det blev tvärt om och tvärstopp. Ingen automatisk hjälp. Ingen lämplig drivrutin hos Apple eller Xerox eller någon annanstans. Istället väldigt mycket krångel och svåra icke-användarvänliga instruktioner som bara ledde in i återvändsgränd efter återvändsgränd. Frustrerande och chockerande. Det här är ju Mac! Så ska det inte vara, det ska funka av sig själv. Det är därför jag är Appleentusiast. Ju! Till slut, efter flera timmar, jo, så fann jag att min skrivare Xerox Phaser 6100 skulle funka om jag installerade skrivardrivrutin för Samsung CLP-510. Snacka om ologiskt och PC:aktigt. En drivrutin för en helt annan skrivare är den enda som gör att min skrivare fungerar.

Det här var första gången, så jag har överseende, men händer det fler gånger att Applevärlden bråkar med mig så kommer min tro att vackla än mer, och då vet jag inte vad som kan hända.

2 svar till “Xerox=Samsung? Inte Applestandard”

  1. Marcus Johansson 14 december, 2010 den 3:15 e m #

    Samsung CLP-510. Det är ju den jag har. Vilken liten värld.

    • johnsantikvariat 14 december, 2010 den 6:04 e m #

      Har du just den skrivaren? Det var märkligt. Men inte lika märkligt som att det inte finns drivrutin till Phaser 6100 i Snow Leopard när det finns drivrutin till skrivaren i alla tidigare versioner av Mac OS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: