Här finns Dakha Brakha

9 Maj

IMG_2144Nu äger jag två album med Dakha Brakha. Jag får tacka Jerry som i en kommentar här på bloggen tipsade om en ukrainsk skivaffär på nätet som heter Umka. En vecka efter beställningen hade jag paketet hos mig i Ystad, hur säkert som helst. Tyvärr är bandets två senaste skivor slut även på Umka.

I Nya Zeeland finns ett TV-program som heter Making Tracks. Programledaren reser över världen och upptäcker ”främmande” musik. I varje program får en artist från det landet göra en cover på en poplåt från Nya Zeeland. Verkar var ett trevligt program. I ett avsnitt åker programledaren till Ukraina och träffar Dakha Brakha. Via programmets hemsida kan man ladda ner en låtar av artisterna som varit med i programmen. Dakha Brakhas härliga ”Oi Za Lisoschkom” finns här för gratis nedladdning. I övrigt verkar nätet tomt på Dakha Brakha annat än som streamat material.

Amadou & Mariam från Making Tracks.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: