Fem i rad

2 Feb

Jag köpte Into the Electric Mist, men det ångrar jag nu. Den var inte särskilt bra, absolut inte i närheten av de fyra tidigare Kelly Macdonaldverken jag sett på sistone. Det kunde varit en bra film med Tavernier som regissör, James Lee Burke som författare till boken som filmen är baserad på, med skådisar som Tommy Lee Jones, John Goodman, Mary Steenburgen, Peter Sarsgaard och Kelly Macdonald. Men nej, fel överallt. Konstig story, oengagerat skådespeleri, tråkiga bilder, trots att miljön är Louisiana. En förtjänst har filmen och det är att The Bands sångare och trummis, Levon Helm, är med och spelar en sydstadsgeneral från amerikanska imbördeskriget. Han dyker upp ibland och ger Tommy Lee tips på hur han ska ta utredningen vidare. Helm ger allt och blir trovärdig i den svåraste rollen. Alla andra, t o m Kelly M, faller ur ramen.

Helm och Tommy Lee spelade tillsammans i Coal Miner’s Daughter för trettio år sedan där Sissy Spacek spelar Loretta Lynn, och det fick hon en Oscar för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: