På tal om Gibson

30 Nov

I had reached the age of 650 miles.

-Christopher Priest, Inverted World, första meningen.

Igår kväll körde jag till Malmö för att tömma ett lager på gammalt skräp. Sådana där saker man borde slänga, men som man ändå behåller, släpar runt på, magasinerar, flyttar, sorterar, lagrar… Till inget nytta egentligen, för man använder aldrig prylarna. En oanvänd toalettstol, ett ritningsskåp, ett drinkskåp, gamla fanzines. Då talar vi om riktiga fanzines, stencilerade eller mimeograferade som handlar om science fiction. Jag bläddrade igenom högen igen för att avgöra om jag skulle slänga dem eller ej. Då hittade jag ett amerikanskt fanzine utgivet av någon i Seattle. I brevspalten fanns en kommentar från William Gibson och fanzinet var adresserat till Christopher Priest. Hur sjutton har det hamnat hos mig? Chris Priest är författare till bland annat The Prestige, som blev film för ett par år sedan. Tänk att Christopher Priest har hållit i detta fanzine och William Gibson har varit regelbunden läsare. Sådana skrifter kan man inte slänga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: