Martin Widmark på Litteralund

25 Okt

I går var jag och dottern på Litteralund och tittade på Martin Widmark. Vi bokade biljetten i augusti, vi stod först i kön in i hörsalen, vi satte oss på första raden i mitten. Många barn ville ha autograf och författaren skrev tålmodigt till alla som ville ha. Ändå var det inte alls det tryck jag trodde/fruktade att det skulle vara. Jag var rädd att man skulle behöva stå i kö långt ut på torget för att ens få en skymt av författaren till LasseMajas detektivbyrå och serien om Nelly Rapp. Men det var ganska lugnt. Visst blev salen fylld till slut, men det var inte Beatleskänsla med skrikande fans som jag fantiserat om. Det är kanske för att Sverige är ett så litet land. Hur skulle det se ut om USA:s populäraste barnboksförfattare kom till ett motsvarande evenemang i USA? Poliseskort och kravallstaket.

Martin Widmark var mycket trevlig och berättade pedagogiskt och kul om sina böcker. Jag hade velat fråga varför biofilmen om LasseMaja inte var skriven av honom, men det har han kanske berättat tidigare.

Förutom att jag tycker ganska illa om lokalen, Stadshallen i Lund, så var Litteralund ett fint arrangemang. Bra författare och bra organiserat, vad jag kunde se. I vimlet såg jag bland andra Dan Abelin och Jesper Hall. De har inte hälsat på mig på torget i Simrishamn på flera år. Har de vänt Österlen ryggen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: